Nu in 3D!

 

Gisteravond zag ik een item op tv over de opkomst van 3D TV, daarmee is het mogelijk om beelden in 3D te bekijken met een speciale bril die 200 keer per seconde aan en uitgaat zodat het allemaal net echt is. Bizar eigenlijk, mensen kopen zo’n tv, zetten een brilletje op en zien dingen op TV die net echt zijn, net als in het echte leven.. wacht is.. wat klopt hier niet? Hebben we echt zo’n tv nodig om dingen ‘net echt’ te zien of kunnen we gewoon dat imbeciele brilletje afzetten en onze eigen 3D ogen openen? Moet je eens doen voor de gein, het is echt heel bizar wat je dan ziet, ik probeerde het net en ik zag echt in 3D een leeg espresso kopje op tafel staan. Echt zo bizar, het zag er NET echt uit, ik kon het licht er op zien vallen, rondom kijken, ik kon er zelfs van bovenaf inkijken en ik zag de druppels espresso die achtergebleven waren in 3D! Zelfs de omgeving, de tafel, de broodkruimels, de tijdschriften op tafel, het zag er echt ZO echt uit, te bizar voor woorden. Ik weet het zeker, dit is de nieuwe vorm van TV, 3D in ultra super XtraHD met minstens 1024 terrapixel en 2000khz om nog maar te zwijgen over de bewegingsvrijheid die je hebt, je kunt zomaar opstaan van je bank en naar een ander voorwerp lopen zonder je contact met het beeld te verliezen. Je kunt zelfs inzoomen op een object zonder op knoppen te drukken en het werkt zelfs buiten met als gevolg dat kleuren en beelden nog echter lijken!
Het mooie van je eigen 3D ogen is ook nog eens dat je geen duur interactive TV abbonement hoeft aan te schaffen. Je hoeft ook geen uren achter je 2D computer te zitten om illegaal films te downloaden maar je kunt gewoon op elk moment van de dag, zelfs als je aan het werkt bent zonder dat je baas je op je vingers tikt, 3D kijken naar alles wat je wilt. Als je partner bijvoorbeeld geen zin heeft om naar een espressokopje te kijken maar liever naar een mooie bloem kijkt is dat ook geen probleem, je hebt er zelf de controle over.

Ik heb het zojuist ook in de keuken geprobeerd, aangezien we last van mieren hebben wilde ik het gewoon met eigen 3D ogen proberen om zo’n mier te zien, van alle kanten bekijken, zien hoe soepel zijn of haar (ik kon zo nog niet zien of het een dames of heren mier was, dat laat mijn techniek NOG niet helemaal toe) bewegingen zijn en hoe de lichtval op zo’n beestje is. Op dat moment realiseer je je ook hoe bijzonder de wereld in elkaar zit, hoe klein zo’n mier is in vergelijking met de vork waarover ‘zij’ (ik weet het bijna zeker nu) kroop die op het bord lag welke op het nog grotere aanrechtblad staat, welke op het nog grotere aanrechtblok vastzit, in de keuken welke onderdeel is van ons huis, welke in onze straat staat in de gemeente HI Ambacht wat een onderdeel is van Zuid-holland wat in Nederland ligt wat weer een deel is van Europa en waar ik zojuist maar even heb gekeken via Google earth omdat ik dat ook wel eens van een afstandje in 2D wilde bekijken. Daarna realiseerde ik me dat die sateliet in de ruimte hangt, boven de aarde wat weer een onderdeel is van de melkweg dat weer een heel klein deel is van ons stukje heelal en dan het heelal zelf... o ja.. Juffrouw mier..

Diezelfde mier bekijk ik nu weer met mijn ultra super 3D ogen en realiseer me dat ik ook nog met een vergrootglas aan de gang kan om hem nog beter te bekijken. maar dat is tricky want de zon schijnt en voor je het weet maak je een aantal mierenbabys weeskinderen door mama in de fik te steken met het brandpunt, want het heet niet voor niets brandpunt. Met het vergrootglas zie je nog meer maar onder een microscoop zie je zelfs haar behaarde benen en onder een supermicroscoop nog meer tot op atoomnivo toe, die reuzenmier.. Het is nu zelfs mogelijk om met een tunnel van 23km lang onder de grond 2 opgesplitste deeltjes van een atoom zo hard te laten racen en botsen dat zelfs die deeltjes weer uit elkaar vallen in nog kleinere deeltjes. Dat zag ik laatst tenminste op mijn ouderwetse platte tv in 2D zonder brilletje toen ik even geen zin had om alles in super 3D te bekijken in de echte wereld.

Jeffrey

Volg de Gans...

tweetfbook dagoosemusic.nl uitzandvoort.nl2

_