let's facebook it!

toosedoos27: Vanmorgen was ik mijn teennagels aan het knippen en er schoot een stukje teennagel in mijn oog. Hierdoor schrok ik zo dat ik met mijn hoofd tegen het medicijnkastje stootte en er een flesje nagellak op de grond kapot viel en ik dus glasscherven in mijn voet kreeg en nagellak op mijn nog niet volledig geknipte nagels.'vind ik leuk' 'reageren' henkepenk: hahaha! wat grappig, ik was laatst mijn neushaar aan het knippen en doordat ik de tranen in mijn ogen kreeg toen het schaartje haperde, zag ik niet waar ik knipte en toen had ik dus een gat in mijn bovenlip! 'vind ik leuk' 'reageren. Wie is toosedoos27 en wie is henkepenk? ik heb geen flauw idee, het zijn schijnbaar 2 van mijn meer dan 500 'vrienden' op facebook waarvan ik geen idee heb wie het zijn. Dit is de reden dat ik van de week ruim 2 uur bezig ben geweest om dik 300 'vrienden' te verwijderen waarvan ik niet eens weet of ik ze ooit wel eens heb gezien of dat ik uberhaupt deze personen ergens van zou moeten kennen. Het kost je echt zoveel tijd omdat elke zogenaamde 'vriend' met de hand moet worden geselecteerd en moet worden verwijderd. Daarna krijg je ook nog eens de standaard mededeling 'weet je het zeker' en daarna de bevestiging dat de persoon geen vriend meer van je is. (yes! weer een vriend minder!) Door deze handelingen ga je bijna twijfelen of je deze persoon wel zult verwijderen, zullen ze niet heel verdrietig zijn? Nou ja.. dat zetten ze dan wel op facebook en dat lees ik dan toch niet meer. Na afloop bleek ik nog een dikke 180 'vrienden' over te hebben terwijl je in het echt leven gemiddeld 4 echte vrienden hebt. Dit heeft mij wel een beetje aan het denken gezet.Wordt je nou echt zoveel gelukkiger van de hele dag onzinnige berichten te lezen van je zogenaamde vrienden op je laptop of telefoon.Vroeger, toen ik nog een jong bloempje was hadden we geen facebook maar een draaischijf telefoon waarmee je de ene vriend belde om te vragen of we nog een kriek lambiek of palm zullen gaan drinken in de Engel en die vriend belde dan weer de ander om de telefoonkosten te drukken.Vervolgens spraken we met vriend A af om 22u en vertelden tegen vriend B dat we om 21:45 hebben afgesproken omdat hij altijd pas om de afgesproken tijd in de auto stapte en dan klokslag 22u, net als de rest, aankwam. Later kreeg hij dat door volgens mij dus toen werd het al snel 21:30, dan was hij er ook om 22u. 
In de kroeg praatte we dan over auto's en vrouwen, waarvan als er per ongeluk eentje onze kant op keek we snel de andere kant op keken want het kon toch niet waar zijn dat er een echte vrouw interesse in ons heeft?  Ja.. en dan? wat moet je dan zeggen? help.. snel weg hier.. Later is het toch goedgekomen hoor, getuige het feit dat alleen ik al 2 kinderen heb weten te baren. Maar toen?.. oei... 
Waar was ik gebleven? o ja.. facebook, dat was het! Vroeger had je Hyves, daar heb ik ook ooit nog eens gezeten maar door het bombardement aan 634 verschillende soorten knipperende smileys per bericht, ben ik afgehaakt. Het heeft me nog verdomde lang geduurd om mijn account op te zeggen trouwens, dat doe je niet zomaar even en je moet er volleerd ICT'er voor zijn om dat te kunnen. Toen facebook, leuk hoor, heb je ook 'vrienden' in het buitenland, heel gaaf man en geen smileys! Kun je foto's taggen en liken en commentaar geven en je jezelf beter voordoen dan dat het daadwerkelijk met je gaat. Helemaal leuk man! Todat je dus berichten leest van toosedoos27 en henkepenk en als je die allemaal hebt verwijderd je berichten krijgt als 'misschien ken je deze persoon wel' , '8 gemeenschappelijke vrienden' boven een foto van Dries Roelvink. Het vervelende is, ik heb hem toen hij nog onbekender was een paar keer ontmoet, lang geleden. Toch maar wel op het kruisje geklikt.
Ik heb nog ergens een oranje draaischijftelefoon, toch weer eens opzoeken. O nee.. fuck, die heb ik verkocht via een via facebook gedeelde marktplaats advertentie.

Jeffrey

Volg de Gans...

tweetfbook dagoosemusic.nl uitzandvoort.nl2

_